skip to Main Content

Arcmasszázs, fejmasszázs

Az arc, fejmasszázs nem csak kényeztetésre szolgál, hanem rengeteg hasznos hatása is van. Célja a szövetek rugalmasságának, feszességének megtartása, az öregedési tünetek megelőzése, kialakulásának késleltetése, a szervezet frissítése, fáradtság csökkentése, a hajas fejbőr hajszálereinek keringés javítása.
A kozmetikai masszázsfogásokon kívül svéd, frissítő, nyirokmasszázst is lehet alkalmazni, ami a fogyókúrához is nagyon jó kiegészítő.

Előnyei:
Az arc, fej, nyak a hát, a váll izomfájdalmának enyhülése A nyak, vállízületek mozgás növekedése. A feszültség, izomeredetű fejfájás csillapodása. Stressz, idegesség, levertség, enyhe fokú depresszió oldódása. Nagyobb kreativitás, tisztább gondolatok, jobb koncentráció. Nyugalom, kiegyensúlyozottság, jó közérzet. Jobb alvás. Mélyebb, lassabb légzés. Erősebb immunrendszer

Az arcmasszázs hatása a bőrre:

 • Javul a hám ellenálló képessége, elősegíti az elhalt hámsejtek leválását.
 • Felgyorsulnak a kötőszövet élettani folyamatai, fokozódik a rostok, sejtek képződése, lassítja az öregedést.
 • Csökken a miteszer képződés.
 • Mivel a bőr hőmérséklete megemelkedik, ezáltal javítja a tápanyagok felszívódását.
 • Bőr hidratálódik, bársonyos és sima lesz.
 • Rendszeres arcmasszázs megváltoztatja a zsírszövet eloszlását, mennyiségük csökken.

Arcmasszázs hatása az izmokra:

Masszázs hatására javul az izmok oxigén, illetve tápanyagellátása, a bennük felhalmozódó bomlástermékek eltávozása is. Az izomláz által keletkezett tejsav gyorsabban távozik, regenerálódik a fáradt izom, fokozódik a teljesítő képessége. A masszázs csökkenti az idegrendszer feszültségét, nyugtató hatással van rá pl: depressziós, stresszes időszak idején és után.

Fej, arcmasszázs anatómiai alapjai:
A fejmasszázs jó hatással van a keringési rendszerre is. A különböző masszázsfogások segítik az oxigénszegény vér visszaáramlását a szívbe, meggyorsítják az oxigén dús vér eljutását a nyak, a váll a fej felszíni, mélyen fekvő szöveteihez. A megélénkülő artériás keringés lehetővé teszi, hogy több oxigén illetve tápanyag érkezzen a sejtekhez, ami elősegíti a sejtek növekedését, osztódását, megújulását, a szervezet zavartalan működését, a gyógyulást. A vénás vér gyorsabb áramlásával hamarabb távozik a széndioxid, az anyagcsere bomlástermékei.

A fokozódó vérellátás hőt termel, ami elősegíti az általános relaxációt, az olaj vagy krém értékes anyagainak felszívódását a bőrön át. A masszázs a felületes vérerek tágulását eredményezi, mely egészséges színt kölcsönöz a bőrnek. Általános lazító hatása hozzájárul a magas vérnyomás csökkentéséhez.

A fej, a nyak izmai:
Az izmoknak van eredési, tapadási pontja. Ez utóbbi annak a területnek felel meg, amellyel az izom összeköttetésben áll. Az izmok eredési helye fix pont, a tapadási hely pedig az a pont, amelyre az izom kifejti hatását ,ezáltal elmozdítja. (M. = musculus /izom/; mm. = musculi / izmok)
M. buccinator (trombitás izom): a száj oldalfalát a felső, valamint az alsó fogsorhoz szorítva meggátolja, hogy táplálék maradjon a szájüreg fala, a fogsor között Szerepet játszik a fütyülés, az artikulálás, valamint a rágás során.
M. corrugator supercilii: a szemöldököket mozgatva egymáshoz közelíti azokat.
M. deltoideus (deltaizom): a kart vízszintes helyzetbe emeli.
M. depressor anguli oris: a szájzugot, az alsó ajkat lefelé és kifelé húzza.
M. depressor labii inferioris: összehúzódásával az alsó ajkat lefelé húzza és kifelé fordítja.
M. levator labii superioris alaeque nasi: a felső ajkat és az orrszárnyakat emeli.
M. levator scapulae (lapockaemelő izom): a gerincoszlop nyaki szakaszához, mint fix ponthoz képest mérlegszerű emelő hatást fejt ki a lapockára (vállvonogatás). A lapockához mint fix ponthoz képes a saját oldala felé hajlítja a nyaki gerincet.
M. masseter: az állkapcsot felfelé húzza, a szájat zárja.
M. nasalis – pars alaris: összehúzódásával ráncolja az orrhát, illetve az orrgyök bőrét.
M. nasalis – pars transversa: tágítja az orrnyílásokat.
M. occipitorfontalis – venter frontalis (M. frontalis): a homlok bőrét haránt ráncokba szedi, és emeli a szemöldök ívet.
M. occipitofrontalis – M. occipitalis – venter occipitalis : a hajasfejbőrt hátrafelé húzza.
M. omohyoideus: lefelé húzza a nyelvcsontot, és hátrafelé is hajlítja azt.
M. orbicularis oculi: összehúzódásával zárja a szemrést.
M. orbicularis oris: a szájnyílást körkörösen körülfogja, az ajkakat zárja, illetve csücsöríti.
M. pectoralis major (nagy mellizom): a távolított kart közelíti a törzshöz, előre húzza. A felemelt kart lefelé húzza. A felemelt és rögzített felső végtag mellett (pl. mászáskor) emeli a törzset.
M. scalenus anterior, m. scalenus medius: a gerincoszlop nyaki szakaszához mint fix ponthoz képest emelik az első két bordát. A bordákhoz mint fix ponthoz képest a fejet oldalra hajtják és az arcot az ellentétes oldal felé fordítják.
Mm. splenii: a fejet saját oldala felé fordítja (az arcot fölfelé is). A kétoldali izom egyidejű összehúzódása a fejet hátrafelé hajlítja, nyugalmi helyzetben pedig rögzíti.
M. sternocleidomastoideus – (fejbiccentő izom): A fejet csak akkor hajlítja, biccenti előre a két izom, ha az arc már előre süllyedt.
M. sternohyoideus: lefelé húzza a nyelvcsontot és ezzel a gégét is nyeléskor.
M. temporalis: az állkapcsot felfelé és hátrafelé húzza.
M. trapezius (csuklyás izom): a vállat a fejet mozgatja, közelítve a lapockát a gerincoszlophoz. Függeszkedéskor alsó rostjai a törzset emelik.
Mm.zygomatici – m. zygomaticus major – zygomaticus minor:
Mzygomaticus minor: emeli a felső ajkat.
Platysma (nyaki bőrizom): lefelé húzza a szájzugot az áll bőrét, megfeszíti a nyak bőrét.

Masszázs terapeuta kiválasztása

A masszázsterápia biztonságos és hatékony minden korosztály számára. Ez nem csak egy jó közérzet javító módja annak, hogy kényeztesse magát. Ez egy hatékony eszköz, amely segít az egészsége és fizikai, illetve mentális állapota javításában, akár egy betegség utáni gyógyulási szakaszban van, akár teljesen egészségesen vesz igénybe frissítő, kondicionáló masszázst. Más egészségügyi szakemberekhez hasonlóan fontos, hogy Ön tudatos fogyasztó legyen, ha masszőrt választ. Rendszeres ügyfeleim, visszatérő vendégeim jelezték, hogy bár sokan végeznek masszőri munkát, nagyon kevesen vagyunk, akik valódi egészségügyi masszőr végzettséggel rendelkezünk és a megfelelő gyakorlatunk is megvan ehhez a munkához. Egy képzett masszőr, technikák hatalmas eszköztárával rendelkezik, amelyekből az Ön igényei alapján lehet választani és az Ön visszajelzései alapján végzem és módosítom a masszázst.

Miért válasszon engem?

 • Sportmúltamból kifolyólag erősebb testalkatú embereket sportolókat és edzőket is szívesen fogadok!
 • Csendes kertvárosi masszőr szalonban fogadom vendégeimet.
 • Ingyenes a parkolás.
 • Luxusmasszázst is végzek, kedvező áron.
 • Profi masszőr képesítésemet az Egészségügyi Továbbképző Intézetben szereztem meg.
 • A Budai Irgalmasrendi Kórházban, illetve a Hotel Gellértben végeztem masszőri munkát, majd a vállalkozásom beindításától saját szalonban dolgozom.
 • Sokféle masszázs típust sajátítottam el, és ezeket alkalmazom.
 • Sportmasszázs, kimozgatást és gyúrást is végzek.
 • Mindenkinél külön egyénre szabott masszázst tudok alkalmazni.
 • A szakmában sok éve dolgozom, küzdősport múlttal rendelkezem.
 • Fizikai erőnlétemet kondival, futással tartom karban.

Ha felkeltettem érdeklődését foglaljon időpontot masszázsra!

Back To Top