skip to Main Content

Masszázs, masszírozás képzett masszőrtől Budapesten

Budapesten lévő masszázs szalonunkba várom kedves régi és új vendégeimet. Könnyen megközelíthető, akár autóval akár tömegközlekedéssel érkezik. Ingyenes parkolás, csendes környék. Szolgáltatásaink: masszázs, frissítő masszázs, svéd masszázs, cellulit masszázs, sport masszázs, relax masszázs, luxus masszázs, talp masszázs.

Miért jó a masszírozás?

Masszázs hatására vérbőség keletkezik, a hajszálerek (kapillárisok) újra részt vesznek a keringésbe, megemelkedik a hőmérséklete a bőrnek, értágító hatású kémiai anyagok indulnak be, ami miatt serken a vérkeringés. Begyorsul a sejtek anyagcsere folyamata és szövetek jobb tápanyag ellátásához vezet. A dörzsölő masszázs technikák alkalmazásával, elöregedett hámsejtek válnak le a bőr felszínről, ami elősegíti a mélyen levő fiatalabb sejtek növekedését. A faggyú- és verejtékmirigy-elválasztás fokozódik a bőr rugalmasabbá válik, ami kiegyensúlyozott működést idéz elő a hőszabályozó folyamatában.

Történelem

A masszázs egészségjavító hatását az emberiség az ősidők óta ismeri. Európában és Ázsiában is több ezer éves múltra tekint vissza a masszázs irodalma. Pehr Henrik Ling svéd vívómester (1776–1839) rendszerezte a fogásokat, a gyógymasszázst tornagyakorlatokkal kombinálta.

A sportmasszázs jótékony hatásai.

Sportmasszázs Budapest kertvárosában. A sportmasszázsnak fontos szerepe van a sportolók életvitelében, attól független, hogy sérült-e a sportoló vagy nem. Sok sérülés kezelésében, vagy a jövőbeni sérülések kiküszöbölésében elengedhetetlen. A sportmasszázs nyugtató hatása minimalizálja az izmok görcsösségét, és a feszes izmok által kialakult fájdalmakat is. Lazítja a görcsös, letapadt izomtónust, ezáltal terhelhetőbbé és kevésbé lesznek sérülékenyek, segít kiüríteni a görcsös izmokban felhalmozódott egyéb méreganyagot például a tejsavat. Sérülések utáni gyógyulást felgyorsítja, mozgáshiányos életet élő embereknél a letapadt izmokat fellazítja.

A masszőr által kifejtett mechanikai hatásra a szervezetben fokozódnak a nedvkeringések, vérkeringés nyirokkeringés, az anyagcsere folyamatok gyorsulnak, emelkedik a testhőmérséklet, fokozódik a vizeletkiválasztás, a légzés. Ilyenkor összetett változások jönnek létre. A szervezet egyes életfolyamataira gyakorolt hatások egyszerre következnek be, közben egymásra is hatnak.

Gyúrás

A masszázskezelés során elsősorban az izomzatra hatunk, ezért egyik legfontosabb gyógymasszőr fogás a gyúrás. Ez a fogás sok gyakorlatot igényel. A fogás az izomzaton kívül hat a bőrre, az alatta lévő kötőszövetre, az izmok eredési, tapadási helyére, az inakra is hatással van. A gyúrásnak szerepe van a diagnosztikában is, mert a fogás közben meg tudom állapítani az izomzat tónusát, a kötőszövetben található csomókat, elváltozásokat és az izom-ín átmenetről is tájékozódást ad.

A masszázs hatása a bőrre és a bőr alatti kötőszövetre:

A masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik, közben emelkedik a bőr hőmérséklete. Értágító hatású kémiai anyagok termelődnek, fokozódik a vérkeringés, ezáltal az anyagcsere. Mechanikai hatásra meggyorsul a szarupikkelyek leválása, így a hám osztódásra képes sejtjei élénkebben szaporodnak. Ennek következtében a hám kicsit megvastagszik, edzettebbé, a külső hatásokkal szemben ellenállóbbá válik. A bőr rugalmasságát, üdeségét biztosító kötőszövet életműködése fokozódik, sejtjei, rostjai megújulnak. A rendszeresen, szakszerűen végzett masszázs eredményeképpen az öregedés folyamatai később, lassabb ütemben következnek be. A masszázzsal a verejték rendellenességek is kedvezően befolyásolhatók. A test térfogata masszázs hatására mérhetően csökken. A kötőszövetben található kóros anyagcseretermékek felszívódása a mechanikai hatásra meggyorsul. A folyamatos szakszerű masszázs kezelés hatására megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások.

A masszázs hatása az idegrendszerre

Az ideg mechanikai hatásra ingerelhető, így a masszírozás befolyásolja a felsőbb idegrendszeri központokat. A kezelt területen lévő idegvégződések által felvett ingereket vegetatív érző afferensek a formatio reticularis, a limbikus rendszer központjaiba vezetik, ahonnan ezek az agykéregbe jutnak. Az agykéreg reaktívan befolyásolja az agyi központokat (ezzel magyarázható a masszázs nyugtató elaltató hatása is) A masszázs reflexhatásának igen nagy jelentősége van, ez képezi az élettani hatások alapját.

Képzett masszőr vagyok ezért Ön többféle masszőr technika közül választhat:
Irodai dolgozók frissítő masszázsa, ülő, álló munkát, fizikai munkát végző emberek masszírozása. Nyak masszázs, hát masszírozás, derékfájás megszüntetése, térdmasszázs, csípőmasszázs, vállfájdalmak kimasszírozása, becsípődések, egyéb ízületek masszázsa, végtagok zsibbadásának masszírozása, kimozgatása. Fiatalokat, nyugdíjasokat is szeretettel várok, akik csak frissítő masszázsra vágynak, lazulni szeretnének, vagy esetleg izom eredetű fejfájással, nyak görcsösséggel, merevséggel, hátfájástól, derékfájástól, végtagfeszességtől szenvednek.

Mit vigyünk magunkkal ha masszőrhöz megyünk?

Érkezzünk pontosan a megbeszélt időpontra. Érdemes olyan ruhába érkezni, amiben kényelmesen tudunk távozni a kezelés után, persze egy üzleti tárgyalás előtt vagy után ez nem megoldható. Mindenki maga döntheti el, hogy fürdőruhában, fehérneműben vagy ezek nélkül szeretne felfeküdni a masszázs ágyra, kinek mi a kényelmes. Kérdés szokott lenni, hogy törölközőt, amire fekszik hozzon-e magával a páciens: Nem kell, mert kap mindenki tisztát, de ha valaki ragaszkodik a sajátjához, nyugodtan hozhatja.

Időpont foglaláshoz kérem vegye fel velem a kapcsolatot!

Back To Top