skip to Main Content

Lomi Lomi masszázs

A Lomi Lomi masszázs , más néven kézmasszázs szeretettel, egy hagyományos hawaii masszázs, amely a masszázstechnikákat, a dióolajokat, a légzést és a mozgást ötvözi a test megnyugtatására. A Huna filozófián alapul, és hogyan kapcsolódik testünk működéséhez és gyógyulási folyamatához.

A Lomi hawaii név. Azt jelenti , hogy gyúrunk, dörzsölünk, nyugtatjuk, és ki-be dolgozunk, mint egy elégedett macska mancsai. A „Lomi” A Lomi Lomi masszázst a hawaii turizmus tette híressé világszerte. A masszázs olyan, mint egy tánc a páciens körül, és technikája eltér a többi masszázstípustól. A masszázs során a gyakorlók tenyerüket, ujjaikat, csuklójukat, könyöküket, térdüket és lábfejüket használják széles, folyamatos mozdulatokhoz.

A hawaii Lomi Lomi masszázs

Ez több, mint egy fizikai masszázs; ez egy gyógyító élmény, amely harmonizálja a testet, az elmét és a szellemet. Minden szervezetre pozitív hatással van. Javítja a rugalmasságot, csökkenti a stresszt, egyensúlyba hozza a testet és az elmét, segít a tisztaság és az ellazulás elérésében. Ha egyszer megtapasztalja, lehet, hogy többé nem akar más hagyományos masszázst kipróbálni.

A Lomi Lomi masszázs története

​A Lomi Lomi masszázs modern gyakorlatának megértéséhez meg kell értened annak eredetét. ​A Lomi Lomi masszázst a korai polinézek hozták Hawaiira. A hawaiiak ezután a tökélyre fejlesztették egyedi stílusukat. Több mint 100 évig fejlődött egy elszigetelt völgyben az egész szigetláncon, különböző megközelítésekkel és technikákkal. Hagyományosan a hawaii lomilomi masszázst négy összefüggésben gyakorolták:

 • Gyógyító gyakorlatként a Hawai gyógyítók számára.
 • Az emésztés elősegítésére, különösen az uralkodó főnököknél .
 • Családon belüli egészség helyreállító masszázsként.

„Azokat az embereket, akik lomilomit mutattak be, Ka po’e Lomi Lominak (a masszírozó emberek) vagy Kanaka lomilominak hívták. A Kauka Lomi Lomi-t később 1920-ban alkották meg az osteopathiás orvosok leírására.

Hagyományos Lomi Lomi masszázs

A 19. században (1820) betiltották a gyarmati mesterek, akik a masszázst pogány gyakorlatnak tekintették. De a Lomi Lomi Masszázs, mint helyreállító masszázs továbbra is népszerű maradt nem csak a hawaii bennszülöttek, hanem a külföldiek körében is. 2001-ben a törvényt felülvizsgálták és módosították annak érdekében, hogy csak a Hawaii Orvosi Testület által tanúsított bennszülött orvosok végezhessék ezt a masszázst.

​A ma tanított és gyakorolt ​​strukturált technikát a hawaii masszázsmesterek, Abraham Kawaii és Magaret Machado alkották meg . Ima és éneklés helyett a Lomi Lomi masszázsterapeutákat arra kérték, hogy nyugodt lelki teret és ápoló érintést kínáljanak ügyfeleiknek. Ez az adaptáció hozzájárult ahhoz, hogy a Lomi Lomi Massage világszerte népszerűvé vált.

Mire számíthat ha Lomi Lomi masszázst kér?

Ahogy Margaret Machado mondta, a Lomi Lomi masszázs és a svéd masszázs között a „szerető érintés” a különbség. Holisztikus megközelítése kapcsolatot teremt elméd, tested, érzelmeid és szellemed között.

A masszázsterapeuta úgy kezdi a Lomi Lomi masszázst, hogy óvatosan a kliensre helyezi a kezét, és egy ideig mozdulatlanul marad. Azt is megkérhetik, hogy vegyen mély lélegzetet, hogy segítsen ellazulni.

A thai vagy mélyszöveti masszázzsal ellentétben a Lomi Lomi masszázs során a tested nagyobb része fedetlen. Ennek az az oka, hogy a masszázsterapeuták hosszú folyamatos mozdulatokkal mozognak, ahelyett, hogy egyszerre egy testrészen dolgoznának.

Masszázsterapeuta, aki Lomi Lomi masszázst végez

A masszőr folyékony, ritmikus mozdulatokkal használja az alkar és a kézfejet, egyszerre masszírozza a test különböző részeit. Ez segít az ügyfélnek ellazulni, mivel az agy nem tud egyszerre két különböző területre összpontosítani. Ha nem elszigetelten dolgozunk a területeken, a stabilitás és a béke mély érzése érhető el. A hagyományos Lomi Lomi masszázstechnika magában foglalja a hasi masszázst is, mivel ezt hagyományosan az ember lelkének vagy szívének vastagbél részének tekintik.

Ha szeretnéd magad is felfedezni a Lomi Lomi masszázs előnyeit, foglalhatsz egy időpontot Lomi Lomi Masszázsra.

A Lomi Lomi masszázs egészségügyi hatása

A Lomilomi masszázsterápia számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Számos egészségügyi állapotot és egyensúlyhiányt képes gyógyítani. A kezek folyadékszerű mozgása és az ízületek körüli figyelem segít lebontani minden olyan blokkolt energiát, amelyet fizikailag vagy mentálisan tapasztal. Ez a masszázsterápia jótékony hatásúnak bizonyult:

 • A vérkeringés fokozása,
 • Méreganyagok eltávolítása,
 • A stroke esélyének csökkentése,
 • Az izomfájdalmak enyhítése,
 • Az izmok felépítése,
 • Az izom rugalmasságának és mozgásának növelése,
 • A nyirokrendszer stimulálása,
 • A tejsav-lerakódás eltávolítása,
 • A kalcium lerakódások lebontása,
 • Az immunválasz fokozása,
 • Vérnyomás csökkentése,
 • Feszültség, fejfájás és migrén csökkentése,
 • A szalagok és inak gyógyulása sérülés után,
 • A bőr egészségének és megjelenésének javítása,
 • Az anyagcsere sebességének növelése.
 • Érzelmi feszültség oldása a masszázs alatt és után.
 • Az elme megtisztítása a félelemtől, az aggodalomtól és a negatív gondolati mintáktól.
 • Jó közérzet nevelése testben, elmében és lélekben-

Lomi Lomi masszázs előnyei

A Lomi Lomi masszázsterápia elvezeti Önt az ellazulás és a nyugalom állapotába, amely megszabadítja elméjét a feszültségektől és bezárkózástól, és stabilizálja az elmét, hogy szembenézzen az új lehetőségekkel. Tisztulási folyamat is végbemegy, a méreganyagok felszabadulásával, a test megtisztulásával, a test feszültségének oldásával, a fájdalom enyhítésével és az immunrendszer erősítésével.

Összegzés és záró gondolatok

A Lomi masszázs egyik titka az életenergia örömteli megosztása a jelenben. Hatalma van arra, hogy megváltozott tudatállapotot és szakrális tapasztalatot hozzon létre a befogadó számára. A testtel, az elmével és a lélekkel való kapcsolatteremtési lehetősége végtelen.

Szeretettel várom masszőr szalonunkban el Lomi lomi masszázsra!

Back To Top