skip to Main Content

Lágy csontkovácsolás

A masszázs munka során gyakran alkalmazom a lágy csontkovácsolás módszereit, amely tulajdonképpen nem más, mint egy masszázs utáni lágy kimozgatás. A lágy csontkovácsolás enyhe nyomás kifejtést tartalmaz, és még olyan betegek számára is kényelmes, akik soha nem részesültek kiropraktikai kezelésben. Sok beteg gyorsan észreveszi az előnyös hatást és eredményeket, akár néhány kezelés alatt is. Más hagyományos kiropraktikai kezelésekkel ellentétben a speciális lágy mozgásokhoz nincs szükség a gerinc megcsavarására, ropogtatására, az ízületek szélsőséges „kicsavarására” és egyéb (sokszor ijesztő) mozdulatsorra. A lágy csontkovácsolás, lágy kimozgatás mindig a kellemes mozgási tartományon belül marad. A kimozgatás gyakorlatilag megszünteti az izmokban keletkezett feszülést és görcsöket és lehetővé teszi, hogy a masszázs kellemes hatásai érvényesüljenek.

Melyek a lágy csontkovácsolás előnyei?

A hagyományos kiropraktikai munkákhoz hasonlóan a speciális hajlamos korrekciók segíthetnek a fájdalomtól szenvedőknek. Ha isiászban, hátfájásban, nyakfájásban, fejfájásban, magas vérnyomásban, neurológiai rendellenességekben vagy egyéb problémákban szenved, a specifikus masszázs és utána a lágy kimozgatás kezelés segíthet. Mint minden masszőr munka, a speciális lágy csontkovácsolást is alkalmazzák az egész test egészségének javítására. Idővel és megfelelő gerincigazítással és testtartással a test úgy működik, ahogy kell és megszűnnek a helytelen tartás miatt kialakult feszültséggócok. Jobb hormonegyensúlyt, jobb hangulatot, kevesebb fájdalmat és általános egészségi állapotot tapasztalhat. A nyak-, hát-, csukló-, váll-, csípő- és térdfájdalmak mind kezelhetők gyengéd kiropraktikai manipulációkkal.

Mi a különbség a hagyományos csontkovácsolás és a lágy kimozgatás között?

A hagyományos nagy sebességű kiropraktika vagy csontkovácsolás erőteljes mozgatás mellett a gyors helyreigazítást és az ízületek nagy amplitúdójú mozgatásával segíti az elcsúszott elmozgott testrészek helyreállítását. A masszőr a lágy csontkovácsolás segítségével lassú és kíméletes mozgatással segít az izmoknak és inaknak a feszültség mentesítésében, miután a véráram frissítése és az ízületek helyreállás megtörtént a masszázs során. A lágy kimozgatással ugyanazt a hatást lehet elérni, mintha egy edzés után valaki feszültséglevezető mozgást végez.

Vannak olyan betegek, akiknek a hagyományos gerinc- és ízületi manipuláció nem javasolt. A hagyományos, nagy sebességű kiropraktika nem javasolt előrehaladott csontritkulásban és bizonyos típusú ízületi gyulladásban szenvedő betegeknél. Ezeknél a betegeknél a csontkovácsolás hagyományos intenzív energetikus formája problémákat, fájdalmat és utólagos gyulladást okozhat. A masszázst követő lágy kimozgatásnak viszont egészségkárosító hatása nincs, hiszen feszültség mentesíti az izmokat ízületeket és kíméletes módon kerülnek kimozgatásra a testrészek.

A gyengéd kiropraktika enyhe nyomáskifejtést foglal magában, és még olyan betegek számára is kényelmes, akik soha nem tapasztaltak csontkovács által nyújtott kezelést. Sok beteg gyengéd kiropraktika esetén gyorsabban észleli az eredményeket, mint más, erőteljesebb módszerekkel. A finom beállítások biztonságosabbak, és a test ellazult marad a teljes kezelés alatt.

Más hagyományos kiropraktikai kezelésekkel ellentétben a gyengéd kimozgatás nem igényli a gerinc csavarását. Ehelyett a masszőr a gerinc mentén lévő célcsigolyákra összpontosítja a nyomást, és sikeresen masszírozza át a gerincet mozgató izomcsomókat, izomközegeket anélkül, hogy nagy erőt fejtene ki. A hagyományos masszőr munkákhoz hasonlóan a gyengéd vagy lágy kimozgatás segíthet a fájdalomtól szenvedőknek. Ha isiászban, hátfájásban, nyakfájásban, fejfájásban, magas vérnyomásban, neurológiai rendellenességekben vagy egyéb problémákban szenved, a célzott masszázs éls utána a lágy kimozgatás segíthet. Mint minden masszőr munka, a lágy kimozgatásnál a mozgás korrekciókat is alkalmazzuk az egész test egészségének javítására. Idővel és megfelelő gerincigazítással és testtartással a test úgy működik, ahogy kell. Jobb hormonegyensúlyt, jobb hangulatot, kevesebb fájdalmat és általános egészségi állapotot tapasztalhat. A fájdalmak elmúltával megnő a koncentrációs képesség, jobban tud figyelni munkájára és nem teszi fásulttá a folyamatos fájdalom. A lágy kimozgatást is általános állapotfelmérés és utána kezelési terv előzi meg, ahol felmérem a test általános állapotát és megbeszéljük, hogy milyen intenzitású és hány kezelés szükséges a megfelelő egészségi állapot eléréséhez. A masszázs során azokat a testrészeket masszírozom és mozgatom ki elsősorban amelyek a panaszokat okozzák.

Ha Ön is isiászban, hátfájásban, nyakfájásban, fejfájásban, magas vérnyomásban, neurológiai rendellenességekben vagy egyéb problémákban szenved akkor javaslom a lágy csontkovácsolás, vagy lágy kimozgatás módszert masszázs után. Vegye fel velem a kapcsolatot és foglaljon időpontot a kezelésre.

Back To Top