skip to Main Content

Narancsbőr kezelés

A narancsbőr masszázs kezeléssel való eltüntetése.

Testünkön a bőr a legnagyobb szerv, ami a szervezetünk teljes működésével kapcsolatban van. Bármilyen zavar is keletkezzen a testben, ez sok esetben bőrreakciókkal és tünetekkel is együtt jár. Miért idegesít az a fránya narancsbőr?

Bőrünk három fő rétegre osztható:

  • hámréteg
  • kötőszöveti (irha)
  • zsírréteg (bőralja).

Hámréteg legfelső része a szaruréteg, ami úgy alakul ki, hogy a hámsejtek az alsó részről felfelé tolódnak, ezután szépen ellaposodnak. Ezek a sejtek a bőr felszínén élettelen, szaruréteget képeznek, amelyek lemezes szerkezetűek és később ezek az elhalt szarulemezkék lehámlanak, elkopnak.

A kötőszöveti rétegben található hajszálerek a hámréteget táplálják. Az olyan embereknél, akik keveset mozognak és sokat ülnek azoknál sokkal kevésbé aktivizálódnak ezek a hajszálerek, ezért rosszabb a bőr anyagcseréje is.

Masszázs hatására vérbőség keletkezik, a hajszálerek (kapillárisok) újra részt vesznek a keringésbe, megemelkedik a hőmérséklete a bőrnek, értágító hatású kémiai anyagok indulnak be, ami miatt serken a vérkeringés. Begyorsul a sejtek anyagcsere folyamata és szövetek jobb tápanyag ellátásához vezet.

A dörzsölő masszázs technikák alkalmazásával, elöregedett hámsejtek válnak le a bőr felszínről, ami elősegíti a mélyen levő fiatalabb sejtek növekedését. A faggyú- és verejtékmirigy-elválasztás fokozódik a bőr rugalmasabbá válik, ami kiegyensúlyozott működést idéz elő a hőszabályozó folyamatában.

Masszázs hatását növelhetjük illóolajos aromaterápiás kezeléssel. Aromák: édes narancs, cédrus, boróka, grapefruit, szezámmag, lenmag, szőlőmag és az illóolajok. Nyirokrendszert stimuláló, méregtelenítő serkentő hatásaik miatt
kiválóan alkalmazhatók a narancsbőr elleni harcban. Az aromák és az illóolajok rendkívül jó hatást gyakorolnak a
szervezetre, de mint minden mással ezzel is óvatosan bánjunk, nehogy bajt okozzunk magunknak. Bizonyos esetben allergiás reakció léphet fel a bőrrel, és némely olaj nem is használható bizonyos betegségnél, gyerekeknél.

 

Fel a lap elejére