skip to Main Content

Masszőr Budapesten

Szakszerű masszázs képzett masszőrtől Budapesten egész nap. A belvárostól 20 perc alatt érhet el hozzánk, ingyen parkolás, csendes nyugodt környék. Felfrissülés, pihenés kikapcsolódás. Nyugtató masszázs, sportmasszázs, luxus masszázs. Nálunk minden vendég pontosan olyan masszőri kezelést kap, mint amilyenre szüksége van, szakszerű masszázs terápia során. Ha fáj a háta, nyaka, meghúzódott a válla, akkor segítek a fájdalmak, húzódások megszüntetésében.

Masszőr alapfogásai

Simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés(paskolás), rezegtetés. Ezeken belül még sok fogástechnika alkalmazható. Frissítő masszázs a 16.kerületi lakosok részére. A frissítő masszázs alapfogásai megegyeznek a svéd masszázs alapfogásaival.

Narancsbőr elleni masszázs

Erős, intenzív masszázs a vérbőség és méregtelenítés fokozása érdekében. Cellulit masszázs megegyezik a narancsbőr masszázzsal. A Masszázs hatására vérbőség keletkezik, a hajszálerek (kapillárisok) újra részt vesznek a keringésbe, megemelkedik a hőmérséklete a bőrnek, értágító hatású kémiai anyagok indulnak be, ami miatt serken a vérkeringés. Begyorsul a sejtek anyagcsere folyamata és szövetek jobb tápanyag ellátásához vezet.

Lazító masszázs

A masszázs fogások hasonlóak az előbb leírtakkal, csak itt már kissé intenzívebbek a mozdulatok, a görcsös és merev izmok teljes ellazulása érdekében.

A sportmasszázs hatása

A sportmasszázs nyugtató hatása minimalizálja az izmok görcsösségét, és a feszes izmok által kialakult fájdalmakat is. Lazítja a görcsös, letapadt izomtónust, ezáltal terhelhetőbbé és kevésbé lesznek sérülékenyek, segít kiüríteni a görcsös izmokban felhalmozódott egyéb méreganyagot például a tejsavat.

Sérülések utáni gyógyulást felgyorsítja, mozgáshiányos életet élő embereknél a letapadt izmokat fellazítja. A sportmasszázsnak fontos szerepe van a sportolók életvitelében, attól független, hogy sérült-e a sportoló vagy nem. Sok sérülés kezelésében, vagy a jövőbeni sérülések kiküszöbölésében elengedhetetlen.

Svéd masszázs hatása

Főbb alapfogásai: simítás, gyúrás, dörzsölés, ütögetés(paskolás), rezegtetés. Az európai masszázs fogások alapja a svéd masszázs. A masszázs hatása felfrissülés, ellazulás.

Relaxáló masszázs

A masszázs fogásai itt is megegyezőek csak sokkal elnyújtottabban, lassabban, gyengébben történik, hogy megmaradjon a relaxációs folyamat a masszázskezelés végéig.

A masszázs hatása

Az irhában a laza kötőszövetben lévő hisztamin, bradikinin aktivizálódik. Hisztamin hatására az erek falát alkotó simaizomrostok ellazulnak, hajszálértágulat, bőrpír keletkezik. Az ingerek hatására a szövetekben funkcionális változások jönnek létre. A Bradikinin felszabadulás az értágító hatásokon kívül a sejtfal áteresztő képességét is megnöveli, ezzel elősegíti az anyagcseretermékek felvételét, valamint a kóros termékek leadását. A masszőr által kifejtett mechanikai hatásra a szervezetben sokrétű változások jönnek létre. A szervezet egyes életfolyamataira gyakorolt hatások egyszerre (szimultán) következnek be, közben egymásra is hatnak. Fokozódnak a nedvkeringések, vérkeringés nyirokkeringés, az anyagcsere folyamatok gyorsulnak, emelkedik a testhőmérséklet, fokozódik a vizeletkiválasztás, a légzés.

A masszázs hatása az idegrendszerre

Az ideg mechanikai hatásra ingerelhető, így a masszírozás befolyásolja a felsőbb idegrendszeri központokat. A kezelt területen lévő idegvégződések által felvett ingereket vegetatív érző afferensek a formatio reticularis, a limbikus rendszer központjaiba vezetik, ahonnan ezek az agykéregbe jutnak. Az agykéreg reaktívan befolyásolja az agyi központokat (ezzel magyarázható a masszázs nyugtató elaltató hatása is) A masszázs reflexhatásának igen nagy jelentősége van, ez képezi az élettani hatások alapját.

Ha szakképzett masszőrt keres, szakszerű masszázsra vágyik, várom szalonunkban, kérem vegye fel velem a kapcsolatot a fent látható elérhetőségeim valamelyikén.

Fel a lap elejére