skip to Main Content

Profi masszőr

Profi masszőr Budapest kertvárosában. Profi masszázs profi masszőrtől, hívjon időpontért a weboldalon látható telefonszámon. Keressen fel ha szakszerű masszázst szeretne akár kikapcsolódásra vágyik, akár valamilyen húzódást kell kimasszírozni.

A masszázs hatása a váz- és izomrendszerre

A masszázs hatása a test mozgásszervi rendszerére. A váz-izomrendszer testünk csontjait, izmait, inait, porcikáit, szalagjait, kötőszöveteit és ízületeit foglalja magában. Ez a fiziológiás rendszer formát, támaszt, stabilitást biztosít, és lehetővé teszi testünk számára, hogy parancsra mozogjon (izmaink összehúzódnak, hogy az ízülethez kapcsolódó csontot mozgassa). Az alábbiakban felsoroljuk a masszázs előnyeit és pozitív hatásait a váz- és izomrendszerre:

A masszázs elősegíti a keringést az izmokba és az izmokból, ezáltal fokozza azok tápanyagellátását és csökkenti a salakanyagok felhalmozódását.

A masszázs javítja az ízületek vérellátását, és elősegíti az ízületekhez kapcsolódó porcok egymás utáni hatását (ízületek kenése).

A keringés hatékonyságának bármilyen növelése elősegíti a csontok gyógyulását (a masszázs közvetett hatása).

A masszázs során a lágyszöveti struktúrákon keresztirányú és hosszirányú nyújtás elősegíti a gyógyuló lágyszövetek (különösen az inak és szalagok) megfelelő rostegyenesedését.

A masszázs segít a hegszövet nyújtásában és átrendezésében.

A masszázs segít csökkenteni az összenövéseket (csomókat) az izmokban, inakban és szalagokban.

A masszázs fenntartja és javítja az ízületek mozgásterjedelmét (passzív technikák a masszázsban).

A masszázs segít kezelni a kompenzációs változásokat sérülési helyzetekben. Ez segít helyreállítani a test izomcsoportjainak egyensúlyát.

A masszázs elősegíti a jobb testtartást.

A testmozgás, a nyújtás és az öngondoskodás népszerűsítése pozitív testtudatot teremt. A masszőrök tanácsot adnak a betegeknek, hogyan javítsák állapotukat nyújtó és erősítő gyakorlatok ajánlásával).

A masszázs segít megszüntetni a triggerpontokat (más néven triggerhelyeket vagy izomcsomókat. Ezeket a vázizomzatban lévő hiperirritábilis foltoknak nevezik, amelyek tapintható csomókkal társulnak az izomrostok feszes sávjában).

A masszázs segít a perifériás idegek elváltozásaiból való felépülésben, mivel serkenti a véráramlást a denervált szöveti területeken.

A masszázs általános ellazulást és jó közérzetet generál, ami csökkenti az izomfeszültséget (fokozott paraszimpatikus válasz).

A masszázs hatása az emésztőrendszerre

A masszázs hatásai a szervezetre – az emésztőrendszerre. Az emésztőrendszer felelős a mechanikai és kémiai folyamatokért, amelyek a szájon, a nyelőcsövön, a gyomoron és a beleken keresztül feldolgozzák a tápanyagokat. Az étel elfogyasztása során ez a rendszer hasznosítható tápanyagokra bontja azt. Feladata továbbá a salakanyagok eltávolítása a szervezetből. Az alábbiakban felsoroljuk a masszázs előnyeit és pozitív hatásait a szervezet emésztőrendszerére:

A masszázs segít a perisztaltika reflex stimulációjában (a perisztaltika az emésztőrendszerben fellépő izom összehúzódások sorozata).

A masszázs segít a paraszimpatikus állapot előidézésében, ami serkenti az emésztőrendszer tevékenységét (Rest and Digest).

Az ízületek mozgósítása és az alsó mellkasi és deréktáji gerincoszlophoz kapcsolódó izomfeszültség csökkentése masszázs hatására elősegíti a különböző emésztőszervek idegtáplálását.

A masszázs hatása a légzőrendszerre

A légzőrendszer olyan biológiai rendszer, amely egy sor szervből áll, amelyek felelősek az oxigén felvételéért és a szén-dioxid kiürítéséért. A légzőrendszer elsődleges szervei a tüdő, amelyek légzés közben végzik ezt a gázcserét. Amikor lélegzünk, a tüdőnk megszűri az oxigént, és átvezeti a véráramunkon, ahol eljut a szövetekbe és szervekbe. A tüdőnk a szén-dioxidot is kiszívja vérünkből, és kilégzéskor a levegőbe engedi. Az alábbiakban felsoroljuk a masszázs előnyeit a légzőrendszerre:

A rekeszizom feszültségének ellazítása és a mélyebb légzés ösztönzése a masszázs során javítja a rekeszizom működését. Ez elősegíti a gázcserét az alveolusokban/kapillárisokban.

A mellkasi gerinc mellett végzett masszázsterápia javítja a tüdő és a kapcsolódó szövetek idegellátását.

A masszázs segít csökkenteni a légzést támogató izmok feszültségét. Csökkenti a bordaközi izmok (bordák közötti izmok), a pikkelysömör, a mellizom és a serratus anterior, valamint a hátizmok hypertonitását és trigger pontjait, növeli a bordatávolság mozgékonyságát.

A masszázs elősegíti az anyagcserét a tüdőben.

A masszázs által okozott paraszimpatikus válasz kiváltása mélyebb, hatékonyabb légzést eredményez. Ez csökkenti egyes légúti betegségek, például az asztma tüneteit is.

Back To Top