skip to Main Content

Budapest masszőr

Fáj a háta, válla, lába és jól esne egy masszázs? Masszőr szalon Budapest kertvárosában csak negyedórára a belvárostól. Csendes kellemes környezet, profi masszőr. Változatos masszázs fajták a sportmasszázstól a luxus masszázsig.

Sport masszázs: Mindenkinél külön egyénre szabott masszázst tudok alkalmazni. Sportmasszázs kezelés során, kérésre passzív nyújtás is alkalmazható. Lágymasszázs, frissítő masszázs vagy sportmúltamból kifolyólag erősebb testalkatú embereket sportolókat és edzőket is szívesen fogadok.

A fogás az izomzaton kívül hat a bőrre valamint az alatta lévő kötőszövetre, az izmok eredési, tapadási helyére, az inakra is hatással van.  A gyúrásnak szerepe van a diagnosztikában is, mert a fogás közben meg tudom állapítani az izomzat tónusát, a kötőszövetben található csomókat, elváltozásokat és az izom-ín átmenetről is tájékozódást ad. A masszázskezelés során elsősorban az izomzatra hatunk, ezért egyik legfontosabb fogás a gyúrás. Ez a fogás sok gyakorlatot igényel.

Masszázs a kezelés célja szerint:

 • Sportmasszázs: A teljesítmény fokozására, fáradtság regenerálására, sérülések utáni rehabilitációra alkalmazzák.
 • svéd masszázs,
 • luxus masszázs,
 • reflex-zóna masszázs,
 • szegment-, kötőszöveti- és csonthártya ,
 • Diagnosztikus masszázs: Célja nem a kezelés, hanem a beteg állapotának felmérése.
 • Frissítő, kondicionáló, higiénés masszázs: Egészséges embereken végzett kezelési eljárás. Hatásában, céljában megegyezik a sportmasszázzsal, a vérkeringést fokozza a fáradságérzetet csökkenti.
 • Gyógy, vagy orvosi masszázs: Orvos utasítására, gyógyító céllal történő, kezelés vagy kezelések sorozata melyet egyéb fizioterápiás kezelésekkel kombinálhatnak.
 • Láb masszázs. A láb, a lábszár kezelése hangsúlyos. A fájdalom csökkentése céljából sok lazító fogást alkalmazok, gyúró fogásokkal kombinálva, melyek az izomerősítést szolgálják. Talpmasszázs, vádli masszírozása.

Különleges masszázsok: svéd masszázs, reflex-zóna masszázs: szegment-, kötőszöveti- és csonthártya masszázs. Diagnosztikus masszázs: Célja nem a kezelés, hanem a beteg állapotának felmérése. Általában orvosok végzik, de gyakorlott gyógymasszőr, masszőrök is eredményesen alkalmazzák.

Vibrációs masszázs. Nyugtató, tónuscsökkentő. Csökkenti az idegek ingerlékenységét az idegkilépési pontokon alkalmazva fájdalomcsökkentő hatást fejt ki. A mellkas vibrációja nyákoldó hatású, mert segíti a hörgőkben gyulladás miatt keletkezett váladék oldását és eltávolítását. A hasnál való alkalmazása fokozza a bélperisztaltikát. Ez a fogás általában fokozza az emésztőnedvek elválasztását, ilyenkor oldódnak a belső szervek simaizom görcsei. Lelki feszültségek oldására is alkalmas lehet.

Célok és hatások:

 • az ízületi ingerület érzékelés (propriocepcio) megtartása.
 • az ízületi porc anyagcseréjének javítása, fájdalom csökkentése,
 • sérülések, sebészeti beavatkozásokat követően a szöveti gyógyulási folyamat elősegítése,
 • az izmok rugalmasságának megtartása,
 • az ízület, ízület körüli szövetek keringésének javítása,

A által átadott mechanikai inger hatására, amelyet a masszázsfogásokkal lehet elérni, javul a vérellátás, ezáltal a szövetek oxigén, tápanyagellátása. A jól kivitelezett fogások hatására javul a nedvkeringés, a fáradtsági termékek kiürülése. A masszőr által kifejtett mechanikai hatásra a szervezetben sokrétű változások jönnek létre. A szervezet egyes életfolyamataira gyakorolt hatások egyszerre (szimultán) következnek be, közben egymásra is hatnak. Fokozódnak a nedvkeringések, vérkeringés nyirokkeringés, az anyagcsere folyamatok gyorsulnak, emelkedik a testhőmérséklet, fokozódik a vizeletkiválasztás, a légzés.

Ha Önnek is masszázsra van szüksége kérem vegye fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim valamelyikén. Telefonáljon, vagy írjon emailt időpont foglaláshoz.

Fel a lap elejére