skip to Main Content

Budapest masszőr

Fáj a háta, válla, lába és jól esne egy masszázs? Masszőr szalon Budapest kertvárosában csak negyedórára a belvárostól. Csendes kellemes környezet, profi masszőr. Változatos masszázs fajták a sportmasszázstól a luxus masszázsig.

Sport masszázs: Mindenkinél külön egyénre szabott masszázst tudok alkalmazni. Sportmasszázs kezelés során, kérésre passzív nyújtás is alkalmazható. Lágymasszázs, frissítő masszázs vagy sportmúltamból kifolyólag erősebb testalkatú embereket sportolókat és edzőket is szívesen fogadok.

A fogás az izomzaton kívül hat a bőrre valamint az alatta lévő kötőszövetre, az izmok eredési, tapadási helyére, az inakra is hatással van.  A gyúrásnak szerepe van a diagnosztikában is, mert a fogás közben meg tudom állapítani az izomzat tónusát, a kötőszövetben található csomókat, elváltozásokat és az izom-ín átmenetről is tájékozódást ad. A masszázskezelés során elsősorban az izomzatra hatunk, ezért egyik legfontosabb fogás a gyúrás. Ez a fogás sok gyakorlatot igényel.

A masszázs korábban csak csúcskategóriás gyógyfürdőkben vagy egészségklubokban volt elérhető. Néhányan a gazdagok luxusának tekintették, vagy az illegális tevékenységek kódszójának. Manapság a masszázs széles körben elérhető, és fontos eszköznek tekintik a mentális és fizikai egészség elősegítésében.

A masszázs a könnyű simítástól a mély nyomásig terjedhet. Általában az integratív orvoslás részének tekintik. A masszázs egy általános kifejezés a bőr, az izmok, az inak és az ínszalagok nyomására, dörzsölésére és manipulálására.

A masszázs sokkal több, mint pusztán pihentető dögönyözés. Valójában természetes ösztöneink a szükség pillanatában a masszázs felé fordulnak. Ez az oka annak, hogy akaratlanul is masszírozzuk a fájó izmokat és ez vezetett a masszázsterápia rohamos fejlődéséhez is. További bónuszként a masszázs számos egészségügyi előnnyel jár. Szerencsére a masszázsok sokféle hosszúságúak és különböző stílusban végezzük őket, ami azt jelenti, hogy az igazán mozgalmas életmódot folytató emberek is kihasználhatják ezt az egészségjavító technikát.

Minimalizálja a hátfájást masszázzsal

A hátfájás az egyik leggyakoribb orvosi panasz, de nem kell fájdalomban élni. Tanulmányok kimutatták, hogy a masszázs 36 százalékkal csökkenti a fájdalomcsillapítók alkalmazását és hatékonyabb, mint a kiropraktika vagy az akupunktúra.

A végtag masszázs az ismétlődő mozgásból eredő problémákat kezeli

Az irodában dolgozó felnőttek több mint 80%-nak van asztali munkája, és túlnyomó többségük olyan ismétlődő feladatokat végez, amelyek túlzottan igénybe veszik a kezet, csuklót, kart, nyakat és hátat. Bár egy tipikus masszázs segít csökkenteni ezt a fájdalmat is, a végtagmasszázs technikák ténylegesen kezelhetik az izomprobléma kiváltó okát, hogy optimális eredményeket érjenek el.

A masszázs elősegíti a rugalmasságot

A legtöbb ember közel sem olyan rugalmas, mint szeretne, és ez gyakran kellemetlen merevséget okoz. Szerencsére a sportmasszázst úgy alakították ki, hogy megkönnyítse a rugalmasság növelését.

Pluszenergia egy masszázzsal

Gyakran érzi magát kimerültnek a munkanapja végére? A svéd masszázsok ellazítanak, de arról is ismertek, hogy energikusabbá teszik a z ügyfelet a nap többi részében.

Masszázs a kezelés célja szerint:

 • Sportmasszázs: A teljesítmény fokozására, fáradtság regenerálására, sérülések utáni rehabilitációra alkalmazzák.
 • svéd masszázs,
 • luxus masszázs,
 • reflex-zóna masszázs,
 • szegment-, kötőszöveti- és csonthártya ,
 • Diagnosztikus masszázs: Célja nem a kezelés, hanem a beteg állapotának felmérése.
 • Frissítő, kondicionáló, higiénés masszázs: Egészséges embereken végzett kezelési eljárás. Hatásában, céljában megegyezik a sportmasszázzsal, a vérkeringést fokozza a fáradságérzetet csökkenti.
 • Gyógy, vagy orvosi masszázs: Orvos utasítására, gyógyító céllal történő, kezelés vagy kezelések sorozata melyet egyéb fizioterápiás kezelésekkel kombinálhatnak.
 • Láb masszázs. A láb, a lábszár kezelése hangsúlyos. A fájdalom csökkentése céljából sok lazító fogást alkalmazok, gyúró fogásokkal kombinálva, melyek az izomerősítést szolgálják. Talpmasszázs, vádli masszírozása.

Különleges masszázsok: svéd masszázs, reflex-zóna masszázs: szegment-, kötőszöveti- és csonthártya masszázs. Diagnosztikus masszázs: Célja nem a kezelés, hanem a beteg állapotának felmérése. Általában orvosok végzik, de gyakorlott gyógymasszőr, masszőrök is eredményesen alkalmazzák.

Vibrációs masszázs. Nyugtató, tónuscsökkentő. Csökkenti az idegek ingerlékenységét az idegkilépési pontokon alkalmazva fájdalomcsökkentő hatást fejt ki. A mellkas vibrációja nyákoldó hatású, mert segíti a hörgőkben gyulladás miatt keletkezett váladék oldását és eltávolítását. A hasnál való alkalmazása fokozza a bélperisztaltikát. Ez a fogás általában fokozza az emésztőnedvek elválasztását, ilyenkor oldódnak a belső szervek simaizom görcsei. Lelki feszültségek oldására is alkalmas lehet.

Célok és hatások:

 • az ízületi ingerület érzékelés (propriocepcio) megtartása.
 • az ízületi porc anyagcseréjének javítása, fájdalom csökkentése,
 • sérülések, sebészeti beavatkozásokat követően a szöveti gyógyulási folyamat elősegítése,
 • az izmok rugalmasságának megtartása,
 • az ízület, ízület körüli szövetek keringésének javítása,

A által átadott mechanikai inger hatására, amelyet a masszázsfogásokkal lehet elérni, javul a vérellátás, ezáltal a szövetek oxigén, tápanyagellátása. A jól kivitelezett fogások hatására javul a nedvkeringés, a fáradtsági termékek kiürülése. A masszőr által kifejtett mechanikai hatásra a szervezetben sokrétű változások jönnek létre. A szervezet egyes életfolyamataira gyakorolt hatások egyszerre (szimultán) következnek be, közben egymásra is hatnak. Fokozódnak a nedvkeringések, vérkeringés nyirokkeringés, az anyagcsere folyamatok gyorsulnak, emelkedik a testhőmérséklet, fokozódik a vizeletkiválasztás, a légzés.

Ha Önnek is masszázsra van szüksége kérem vegye fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim valamelyikén. Telefonáljon, vagy írjon emailt időpont foglaláshoz.

Back To Top