skip to Main Content

Cellulit masszázs, cellulitisz, narancsbőr kezelés

Mi a cellulit?

Méreganyagok mindig kerülnek be szervezetünkbe. Ezek zsírszövetben raktározódnak. A megnövekedett zsírsejtek véráram lassító hatásúak, csökkentik a nyirokkeringést, ezáltal könnyen felhalmozódnak a káros anyagcseretermékek is. Csak fogyókúrával nehéz megszabadulni a zsírtól, mert besűrűsödik a sejtközi folyadék, ami salakanyagoktól telített, emiatt is fontos a napi bőséges folyadékbevitel. Következmény: narancsbőr, cellulit, cellulitisz, ízületi fájdalom, fekélyesedés. Elszaporodnak a gombák, bélférgek, megtelepednek a baktériumok (toxinokat termelnek). Anyagcserezavarokra utaló bőrbetegségek alakulhatnak ki (ekcéma, pszoriázis-pikkelysömör). Romlik a vérkeringés és az immunrendszer.
A narancsbőrt okozhatják: öröklött gének, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása, stressz, depresszió… A nyirokrendszer szállítja el a sejtekből és a sejtközötti térből a salakanyagokat, s ha ez nem működik elégségesen, a salakanyagok felszaporodnak, rontják a sejtek anyagcseréjét

Mire jó a cellulit masszázs?
A gyógymasszőr által alkalmazott cellulit masszázs nem olvasztja el a zsírt, de segít a narancsbőr megjelenésének, csökkentésében, tehát a kezeléstől csak én fogyok, az Ön bőre pedig szépül, egészségesebbé, rugalmasabbá, erőteljesebbé válhat, ezáltal a masszázzsal kezelt terület átmérője csökkenhet.
A cellulitisz a zsír szöveteiben felgyülemlett salakanyag. A masszázs lényege, hogy megindítsa a zsírsejtekben lévő salak felszívódását. A masszázs nagy százalékban hozzájárul a narancsbőr eltüntetéséhez, de a maradék százalékot nekünk kell hozzátenni. Nagyon fontos, hogy naponta 2.5 – 3 liter folyadékot igyunk, egészségesen táplálkozzunk, és mozogjunk.

Milyen eredményt lehet elérni?
Egy hosszú, két-három hónapos kúrával akár teljesen el lehet tüntetni a narancsbőrt. (a striákat, terhességi csíkokat nem lehet eltüntetni masszázs kezeléssel)
A kúra a heti három alkalommal történő masszázsról szól. Egy gyógymasszőr masszázs nálam 60 percet vesz igénybe. Mivel rendesen meg kell dolgozni a szöveteket, a bőrt mondhatom, hogy nem egy lazító relax masszázsról van szó, hanem egy keményebb masszázs kezelésről. Ezért ezt úgy szoktam kivitelezni, hogy a kúra megkezdése előtt 2-3 testmasszázs alkalommal szoktatjuk a testet a leendő kezelésre, de akinek magasabb a fájdalomküszöbe, akkor erre nincs szükség.

Milyen előnyös hatásai lehetnek  a masszázsnak?

A masszázs csökkenti az ízületi fájdalmat

Az ízületi fájdalom gyakori probléma, amelyet a terhes nőktől a sportolókig mindenki tapasztal. A rendszeres masszázs enyhíti ezt a fájdalmat. Valójában sok egészségügyi szakember az ízületi fájdalmakkal küzdő betegeket masszázsterapeutához irányítja.

A masszázs drámaian csökkentheti a szorongást

Sok embernek van valamilyen szorongása, és ez időnként érzelmileg bénító lehet. A szorongás még az ország mentális egészségügyi kiadásainak csaknem egyharmadáért is felelős. A jó hír az, hogy a masszázs felére csökkentheti a szervezet stresszhormon-szintjét, ami enyhíti a szorongás tüneteit.

Minimalizálja a hátfájást masszázzsal

A hátfájás az egyik leggyakoribb orvosi panasz, de nem kell fájdalomban élni. Tanulmányok kimutatták, hogy a masszázs 36 százalékkal csökkenti a fájdalomcsillapítók alkalmazását és hatékonyabb, mint a kiropraktika vagy az akupunktúra.

A masszázs javítja a testtartási stresszt

Az egész napos üléssel kapcsolatos nagy probléma a súlyos nyak- és vállfájdalmak kialakulása. Ezt a testtartási stressz okozza, és hatással lehet a farizmokra és a hát alsó részére is. A masszázsok kezelik ezt a fizikai stresszt, és enyhítik fájdalmas tüneteit.

A masszázs csökkenti a vérnyomást

Ha problémái vannak a magas vérnyomással, akkor mindenképpen jó ötlet a rendszeres masszázs ütemezése. A hektikus életmódot folytató és magas vérnyomású egyéneknek akár heti egyszeri 10 perces ülőmasszázs is jól jöhet.

Növelje vérkeringését masszázzsal

A masszázsok segítik a vérkeringést, és ez az előnyök hosszú listáját kínálja. Például, ha nagyon alacsony a vérnyomása a masszázs egészségesebb bőrt, jobb szervi működést és jobb sejtnövekedést biztosít gyógyszerek nélkül, természetes úton.

A masszázs enyhítheti a fejfájást

Legyen szó bármilyen típusú fejfájástól vagy migréntől, az orvosi kutatások bebizonyították, hogy a rendszeres masszázs segíthet csökkenteni vagy akár megszüntetni ezt a fájdalmas problémát.

A masszázs megnyugtatja és ellazítja a testet

A svéd vagy lazító luxus masszázs megfelelő mértékű nyomást kínál, néha hővel kombinálva, hogy megnyugtassa a fájó izmokat. Ha az irodában töltött feszült hét miatt feszült a teste, bármelyik masszázsstílus jó módja a kikapcsolódásnak.

Mennyi idő kell a biztos sikerhez?
Mindenkinek más testalkattól, életmódtól, táplálkozástól, folyadékbeviteltől függően!
A narancsbőrnek is van több fokozata. Az első stádiumban csak akkor látszik, ha összecsippentjük a bőrt. Ha ekkor elkezdjük a kezelést, akkor akár nyolc-tíz alkalom után már elérhetjük az eredményt. A látható narancsbőrt azonban hónapokba telik eltüntetni, főleg mivel a kezelések között el kell telnie minimum két-három napnak, hogy a bőr is regenerálódhasson.

Nagyon fontos az életmód váltás, táplálkozás megváltoztatása, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, a helyes légzés, a rendszeres testmozgás, kiegészítésképpen nyirokmasszázs (nyirokdrenázs), amit általános méregtelenítésként is érdemes igénybe venni. Otthon hetente egyszer érdemes testradírt használni, 2-3 alkalommal szódabikarbónás-, tengerisós- vagy algafürdőt venni, a jobb, gyorsabb hatás elérése érdekében. Aki teheti, infraszaunával is kiegészítheti.

Masszázs terapeuta kiválasztása

Más egészségügyi szakemberekhez hasonlóan fontos, hogy Ön tudatos fogyasztó legyen, ha masszőrt választ. A masszázsterápia biztonságos és hatékony minden korosztály számára. Ez nem csak egy jó közérzet javító módja annak, hogy kényeztesse magát. Ez egy hatékony eszköz, amely segít az egészsége és fizikai, illetve mentális állapota javításában, akár egy betegség utáni gyógyulási szakaszban van, akár teljesen egészségesen vesz igénybe frissítő, kondicionáló masszázst. Rendszeres ügyfeleim, visszatérő vendégeim jelezték, hogy bár sokan végeznek masszőri munkát, nagyon kevesen vagyunk, akik valódi egészségügyi masszőr végzettséggel rendelkezünk és a megfelelő gyakorlatunk is megvan ehhez a munkához. Egy képzett masszőr, technikák hatalmas eszköztárával rendelkezik, amelyekből az Ön igényei alapján lehet választani és az Ön visszajelzései alapján végzem és módosítom a masszázst.

Ha felkeltettem érdeklődését, foglaljon időpontot egy kellemes masszázsra.

Back To Top