skip to Main Content

Cellulit masszázs, cellulitisz, narancsbőr kezelés

Mi a cellulit?

Méreganyagok mindig kerülnek be a szervezetbe. A zsírszövetben raktározódnak. Megnövekednek a zsírsejtek, lassítják a véráramlást, a nyirokkeringést, ezáltal könnyen felhalmozódnak a káros anyagcseretermékek is. Csak fogyókúrával nehéz megszabadulni a zsírtól, mert besűrűsödik a sejtközi folyadék, ami salakanyagoktól telített, emiatt is fontos a napi bőséges folyadékbevitel. Következmény: narancsbőr, cellulit, cellulitisz, ízületi fájdalom, fekélyesedés. Elszaporodnak a gombák, bélférgek, megtelepednek a baktériumok (toxinokat termelnek). Anyagcserezavarokra utaló bőrbetegségek alakulhatnak ki (ekcéma, pszoriázis-pikkelysömör). Romlik a vérkeringés és az immunrendszer.
A narancsbőrt okozhatják: öröklött gének, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása, stressz, depresszió… A nyirokrendszer szállítja el a sejtekből és a sejtközötti térből a salakanyagokat, s ha ez nem működik elégségesen, a salakanyagok felszaporodnak, rontják a sejtek anyagcseréjét

Mire jó a cellulit masszázs?
A gyógymasszőr által alkalmazott cellulit masszázs nem olvasztja el a zsírt, de segít a narancsbőr megjelenésének, csökkentésében, tehát a kezeléstől csak én fogyok, az Ön bőre pedig szépül, egészségesebbé, rugalmasabbá, erőteljesebbé válhat, ezáltal a masszázzsal kezelt terület átmérője csökkenhet.
A cellulitisz a zsír szöveteiben felgyülemlett salakanyag. A masszázs lényege, hogy megindítsa a zsírsejtekben lévő salak felszívódását. A masszázs nagy százalékban hozzájárul a narancsbőr eltüntetéséhez, de a maradék százalékot nekünk kell hozzátenni. Nagyon fontos, hogy naponta 2.5 – 3 liter folyadékot igyunk, egészségesen táplálkozzunk, és mozogjunk.

Milyen eredményt lehet elérni?
Egy hosszú, két-három hónapos kúrával akár teljesen el lehet tüntetni a narancsbőrt. (a striákat, terhességi csíkokat nem lehet eltüntetni masszázs kezeléssel)
A kúra a heti három alkalommal történő masszázsról szól. Egy gyógymasszőr masszázs nálam 60 percet vesz igénybe. Mivel rendesen meg kell dolgozni a szöveteket, a bőrt mondhatom, hogy nem egy lazító relax masszázsról van szó, hanem egy keményebb masszázs kezelésről. Ezért ezt úgy szoktam kivitelezni, hogy a kúra megkezdése előtt 2-3 testmasszázs alkalommal szoktatjuk a testet a leendő kezelésre, de akinek magasabb a fájdalomküszöbe, akkor erre nincs szükség.

Mennyi idő kell a biztos sikerhez?
Mindenkinek más testalkattól, életmódtól, táplálkozástól, folyadékbeviteltől függően!
A narancsbőrnek is van több fokozata. Az első stádiumban csak akkor látszik, ha összecsippentjük a bőrt. Ha ekkor elkezdjük a kezelést, akkor akár nyolc-tíz alkalom után már elérhetjük az eredményt. A látható narancsbőrt azonban hónapokba telik eltüntetni, főleg mivel a kezelések között el kell telnie minimum két-három napnak, hogy a bőr is regenerálódhasson.

Nagyon fontos az életmód váltás, táplálkozás megváltoztatása, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, a helyes légzés, a rendszeres testmozgás, kiegészítésképpen nyirokmasszázs (nyirokdrenázs), amit általános méregtelenítésként is érdemes igénybe venni. Otthon hetente egyszer érdemes testradírt használni, 2-3 alkalommal szódabikarbónás-, tengerisós- vagy algafürdőt venni, a jobb, gyorsabb hatás elérése érdekében. Aki teheti, infraszaunával is kiegészítheti.

Fel a lap elejére