skip to Main Content

Mikor nem javasolt a masszíroztatás?

Az alábbi esetekben a gyógymasszázs terápiás alkalmazása NEM javallott:

lázas betegségek, heveny gyulladás tünetei esetén, ízületi gyulladások (duzzanat, nyomási fájdalom, bőrvörösség), csont- ízületi-, izomsérülések, rándulások, ficamok heveny szakasza, bőrfertőzések (gomba), bőrgyulladások, bőrviszketések, mélyvénás trombózis, vénák gyulladása, fokozott vérzékenység (leukémia, scorbut, haemophilia).

Terhesség alatt a törzsön, TBC, rosszindulatú daganatok utolsó stádiuma, nagymértékben legyengült, sápadt, leromlott, igen idős betegek, pszichiátriai betegségek (epilepszia, skizofrénia), pacemakeres beteg.

Masszázs terapeuta kiválasztása

Más egészségügyi szakemberekhez hasonlóan fontos, hogy Ön tudatos fogyasztó legyen, ha masszőrt választ. Rendszeres ügyfeleim, visszatérő vendégeim jelezték, hogy bár sokan végeznek masszőri munkát, nagyon kevesen vagyunk, akik valódi egészségügyi masszőr végzettséggel rendelkezünk és a megfelelő gyakorlatunk is megvan ehhez a munkához. Egy képzett masszőr, technikák hatalmas eszköztárával rendelkezik, amelyekből az Ön igényei alapján lehet választani és az Ön visszajelzései alapján végzem és módosítom a masszázst.

A masszázsterápia biztonságos és hatékony minden korosztály számára. Ez nem csak egy jó közérzet javító módja annak, hogy kényeztesse magát. Ez egy hatékony eszköz, amely segít az egészsége és fizikai, illetve mentális állapota javításában, akár egy betegség utáni gyógyulási szakaszban van, akár teljesen egészségesen vesz igénybe frissítő, kondicionáló masszázst.

Masszázs után

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a masszázsnak fájnia kell, hogy segítsen. De a masszázsnak nem kell fájdalmasnak lennie ahhoz, hogy hatékony legyen. Gyakran előfordul, hogy egy masszázs után ellazultnak, fáradtnak vagy akár fájdalmasnak érzi a testrészeit. Ennek az az oka, hogy az izmait a masszázsterapeuta megdolgozta. A masszázs után fejfájást vagy hányingert tapasztalhat. Masszázs után úgy is érezheti magát, mint aki végig csinált egy edzést. Ha a masszázsterapeuta túl erősen dolgozik, kérjen enyhébb kezelést. Időnként előfordulhat, hogy egy csomónak tűnő izomnak érzékeny pontja van. Valószínűleg kényelmetlen lesz, amíg a masszázsterapeuta kidolgozza. De ha fájdalmassá válik, szóljon.

A masszázst egyre gyakrabban kínálják a standard kezelések mellett számos egészségügyi állapot és helyzet esetén. Ha még soha nem próbálta a masszázst, olvasson tovább, hogy megtudja, milyen előnyei vannak.

A masszázs megnyugtatja és ellazítja a testet

A svéd vagy lazító luxus masszázs megfelelő mértékű nyomást kínál, néha hővel kombinálva, hogy megnyugtassa a fájó izmokat. Ha az irodában töltött feszült hét miatt feszült a teste, bármelyik masszázsstílus jó módja a kikapcsolódásnak.

A masszázs csökkenti az ízületi fájdalmat

Az ízületi fájdalom gyakori probléma, amelyet a terhes nőktől a sportolókig mindenki tapasztal. A rendszeres masszázs enyhíti ezt a fájdalmat. Valójában sok egészségügyi szakember az ízületi fájdalmakkal küzdő betegeket masszázsterapeutához irányítja.

A masszázs drámaian csökkentheti a szorongást

Sok embernek van valamilyen szorongása, és ez időnként érzelmileg bénító lehet. A szorongás még az ország mentális egészségügyi kiadásainak csaknem egyharmadáért is felelős. A jó hír az, hogy a masszázs felére csökkentheti a szervezet stresszhormon-szintjét, ami enyhíti a szorongás tüneteit.

Minimalizálja a hátfájást masszázzsal

A hátfájás az egyik leggyakoribb orvosi panasz, de nem kell fájdalomban élni. Tanulmányok kimutatták, hogy a masszázs 36 százalékkal csökkenti a fájdalomcsillapítók alkalmazását és hatékonyabb, mint a kiropraktika vagy az akupunktúra.

A végtag masszázs az ismétlődő mozgásból eredő problémákat kezeli

Az irodában dolgozó felnőttek több mint 80%-nak van asztali munkája, és túlnyomó többségük olyan ismétlődő feladatokat végez, amelyek túlzottan igénybe veszik a kezet, csuklót, kart, nyakat és hátat. Bár egy tipikus masszázs segít csökkenteni ezt a fájdalmat is, a végtagmasszázs technikák ténylegesen kezelhetik az izomprobléma kiváltó okát, hogy optimális eredményeket érjenek el.

A masszázs elősegíti a rugalmasságot

A legtöbb ember közel sem olyan rugalmas, mint szeretne, és ez gyakran kellemetlen merevséget okoz. Szerencsére a sportmasszázst úgy alakították ki, hogy megkönnyítse a rugalmasság növelését.

Pluszenergia egy masszázzsal

Gyakran érzi magát kimerültnek a munkanapja végére? A svéd masszázsok ellazítanak, de arról is ismertek, hogy energikusabbá teszik a z ügyfelet a nap többi részében.

A masszázs enyhíti az álmatlanságot

A felnőttek egyharmada folyamatos álmatlanságban szenved, így nem meglepő, hogy az emberek folyamatosan keresik az alvásminőségük javításának módjait. Az alvásvizsgálatok nagyon erős kapcsolatot mutattak ki a heti masszázs és a csökkent álmatlanság között. Ez rendkívül fontos, ha figyelembe vesszük az alváshiány okozta számos egészségügyi problémát, beleértve a legyengült immunrendszert és a depresszió nagyobb kockázatát.

Növelje életminőségét masszázzsal

Aki hosszú kórházi kezelés után vesz igénybe masszázst, általában gyorsabb gyógyulásról számolnak be és ez mindenkire igaz. Ez az egyik elsődleges oka annak, hogy aki évente legalább egyszer igénybe vesz masszázst, egészségügyi okokból teszi ezt.

A masszázsok segítik az emésztési problémákat

Mindenki tapasztal alkalmanként emésztési problémát, és egy hasi masszázs segíthet. Függetlenül attól, hogy három napja székrekedése van, vagy krónikus emésztési problémái vannak, a masszázs jó módszer a rendszer megfelelő működésére.

A masszázs leküzdi a stresszt

A krónikus stressz növeli a rák, a szívbetegség, a májproblémák és a tüdőbetegségek kockázatát. Ezenkívül számos balesetért és öngyilkosságért felelős. Más szóval, a stressz szó szerint megöl néhány embert, de nem kell ennyire stresszesnek maradnia. Ehelyett kihasználhatja a masszázsterápia stresszoldó előnyeit.

Erősítse immunrendszerét masszázzsal

Mindenki részesülhet a megerősített immunrendszerből, különösen azok, akik általában évente több kisebb betegséggel küzdenek. Egy kínai tudósokból álló csoport felfedezte, hogy egyetlen 45 perces masszázs megváltoztatja az emberi szervezet immunválaszát. Ezért a hetente vagy kéthetente végzett masszázs nagyszerű módja az immunrendszer erősítésének.

A masszázs legyőzheti a dysmenorrheát.

A fájdalom, amelyet egyes nők menstruációs ciklusuk előtt és alatt tapasztalnak, hatékonyan leküzdhetők masszázzsal. Még jobb az a tény, hogy a tanulmányok közvetlen összefüggést mutattak ki a masszázs és a vízvisszatartás csökkenése, a depresszió és a menstruációs zavarok egyéb tünetei között.

Legyen éberebb egy ülőmasszázzsal

Sok vállalkozás ma már ülőmasszázst kínál alkalmazottainak, és ez egy tudományosan alátámasztott módja annak, hogy az emberek éberebbé váljanak. Az egyszerű, 15 perces ülőmasszázs által kapott lelki feltöltődés sokkal könnyebbé teszi a napi feladatokat, és csökkentheti a balesetek veszélyét.

A masszázs javítja az arc, a fejbőr és a haj egészségét

Egy egyszerű arc- és fejbőrmasszázs nagyon pihentető hatású, emellett a fejbőr, a haj és az arcbőr egészségét is javítja. Egyes tanulmányok még azt is megállapították, hogy az arcmasszázs megállíthatja a bőr megereszkedését és lassíthatja a ráncok képződését.

A masszázs javítja a testtartási stresszt

Az egész napos üléssel kapcsolatos nagy probléma a súlyos nyak- és vállfájdalmak kialakulása. Ezt a testtartási stressz okozza, és hatással lehet a farizmokra és a hát alsó részére is. A masszázsok kezelik ezt a fizikai stresszt, és enyhítik fájdalmas tüneteit.

A masszázs csökkenti a vérnyomást

Ha problémái vannak a magas vérnyomással, akkor mindenképpen jó ötlet a rendszeres masszázs ütemezése. A hektikus életmódot folytató és magas vérnyomású egyéneknek akár heti egyszeri 10 perces ülőmasszázs is jól jöhet.

Növelje vérkeringését masszázzsal

A masszázsok segítik a vérkeringést, és ez az előnyök hosszú listáját kínálja. Például, ha nagyon alacsony a vérnyomása a masszázs egészségesebb bőrt, jobb szervi működést és jobb sejtnövekedést biztosít gyógyszerek nélkül, természetes úton.

A masszázs enyhítheti a fejfájást

Legyen szó bármilyen típusú fejfájástól vagy migréntől, az orvosi kutatások bebizonyították, hogy a rendszeres masszázs segíthet csökkenteni vagy akár megszüntetni ezt a fájdalmas problémát.

Miért válasszon engem?

  • Profi masszőr képesítésemet az Egészségügyi Továbbképző Intézetben szereztem meg.
  • A Budai Irgalmasrendi Kórházban, illetve a Hotel Gellértben végeztem masszőri munkát, majd a vállalkozásom beindításától saját szalonban dolgozom.
  • Sokféle masszázs típust sajátítottam el, és ezeket alkalmazom.
  • Sportmasszázs, kimozgatást és gyúrást is végzek.
  • Mindenkinél külön egyénre szabott masszázst tudok alkalmazni.
  • A szakmában sok éve dolgozom, küzdősport múlttal rendelkezem.
  • Fizikai erőnlétemet kondival, futással tartom karban.
  • Sportmúltamból kifolyólag erősebb testalkatú embereket sportolókat és edzőket is szívesen fogadok!
  • Csendes kertvárosi masszőr szalonban fogadom vendégeimet.
  • Ingyenes a parkolás.
  • Luxusmasszázst is végzek, kedvező áron.
Back To Top